TOKSIKOLOGIJA 2019

NOVE DROGE IN NOVI NAČINI UŽIVANJA STARIH DROG

Datum:
19. april, 2019

Čas:
08:00-15:00

Lokacija:
Kristalna palača

Naslov:
Ameriška ulica 8
1000 Ljubljana
Slovenija

Srečanje Toksikologija 2019: nove droge in novi načini uživanja starih drog organizirata Sekcija za klinično toksikologijo SZD in Center za klinično toksikologijo in farmakologijo Interne klinike UKCL.  Srečanje bo potekalo 19. aprila 2019 (8:00 – 15:00) v Kristalni palači v Ljubljani (BTC City Ljubljana, Ameriška ulica 8, Ljubljana)

Srečanje je namenjeno vsem zdravnikom, farmacevtom, medicinskim sestram, reševalcem in ostalim strokovnjakom, ki se pri delu srečujete z uživalci drog. Ob srečanju bomo izdali zbornik s prispevki predavateljev. Srečanje bo Zdravniška zbornica Slovenije upoštevala pri vrednotenju obveznega izobraževanja zdravnikov. Zagotovljeno je brezplačno parkiranje ob hotelu.

Na srečanju bomo predstavili 30-letne izkušnje z zastrupitvami z ekstazijem in rezultate raziskav posledic uživanja ekstazija, zastrupitve z naravnimi halucinogeni (npr. psilocibe, mušnice, kratom, pejotl, kat, opojna kadulja, ajavaska) in zastrupitve s sinteznimi halucinogeni in kanabinoidi. V nadaljevanju bomo predstavili rezultate raziskave zastrupitev z GHB v Ljubljani, zastrupitve s popersi in smejalnim plinom, zlorabo zdravil za zabave z bovlami zdravil in kemseks ter opisali zastrupitve z alkoholom in nove načine uživanja alkohola (npr. tamponi prepojeni z alkoholom). Opisali bomo tudi  postopek obravnave osebe posiljene ob zlorabi drog ali zdravil. V zadnjem delu srečanja bomo predstavili še zastrupitve s sredstvi za hujšanje in zastrupitve s sinteznimi opioidi – fentanili, ki postajajo vse pogostejši vzrok smrti zaradi zastrupitev.

PROGRAM

Projekt SONDA (Miran Brvar, Mojca Dobaja Borak, Damjan Grenc, Lucija Šarc, Tanja Šentjurc)
30 let ekstazija (Miran Brvar)
Zastrupitve z naravnimi halucinogeni: psilocibe, mušnice, kratom, pejotl, kat, opojna kadulja, ajavaska (Gašper Razinger)
Zastrupitve s sinteznimi halucinogeni (Lara Leben)
Zastrupitve s sinteznimi kanabinoidi (Damjan Grenc)
ODMOR
Zastrupitve z GHB, GBL in BD v Ljubljani (Vesna van Midden, Miran Brvar)
Zastrupitve s popersi in smejalnim plinom (Lucija Šarc)  
Zastrupitve z alkoholom  in novi načini zlorabe alkohola (Marija Jamšek)
Zloraba zdravil za zadevanje, zabave in kemseks (Mojca Dobaja Borak)
Obravnava osebe posiljene ob zlorabi drog ali zdravil (Andreja Štolfa Gruntar)
ODMOR
Zastrupitve s sinteznimi opioidi – fentanili (Damjan Grenc)       
Zastrupitve s sredstvi za hujšanje (Matic Kolar, Miran Brvar)

 

 

 

 

 

 

PROGRAM SREČANJA TOKSIKOLOGIJA 2019

Download (PDF, Unknown)

PRIJAVNICA

Download (DOC, 9KB)

Deli objavo