Kemijske industrijske nesreče, kemijski ekološki kriminal in teroristični napadi s kemikalijami

5. srečanje o kemijski varnosti

Image
Datum:
25. novembra, 2016
Čas:
08:00 - 15:00
Lokacija:

5. srečanje o kemijski varnosti: kemijske industrijske nesreče, kemijski ekološki kriminal in teroristični napadi s kemikalijami sta organizirala Sekcija za klinično toksikologijo SZD in Center klinično toksikologijo in farmakologijo (Center za zastrupitve) UKC Ljubljana.

Srečanje je potekalo 25. 11. 2016 od 8:00 do 15:00 v Radisson Blu Plaza Hotelu v Ljubljani (BTC). Srečanja se je udeležilo 90 poslušalcev.

Na srečanju smo predstavili Uredbo o stanju tal in jo primerjali z uredbami v drugih državah, nato smo opisali kemijske povzročitelje hormonskih motenj in poklicne rake zaradi kemikalij na delovnih mestih. V nadaljevanju smo opozorili na možnosti napadov in namerno povzročenih nesreč s kemikalijami v industriji ter opisali uporabo pesticidov v urbanem in neurbanem okolju in njihove škodljive učinke na ljudi. Predstavili smo ukrepanje policije ob zaznavi nevarnih snovi v okolju. V zadnjem delu smo predstavili novejša dognanja o učinkih izpostavljenosti polikloriranim bifenilom, oskrbo z antidoti za nevarne industrijske kemikalije, pesticide in kemijsko orožje ter uporabo kemikalij za namerno začasno onesposobitev ljudi.

Download (PDF, 451KB)

Ministrstvo za delo in Zdravniška zbornica bosta udeležencem podelila točke za opravljeno usposabljanje.